Preloader Image
17 dec. 2018 <center> <h1 style="color:Black"> al II-lea Festival cultural al Persoanelor cu dizabilităt sub genericul "Rendezvous cu mama" </h1> </center> [:] Image
La data 29 noiembrie 2018 în orașul Odessa, Ucraina, în incinta “Casei Clovunilor” a avut la al II-lea Festival cultural al Persoanelor cu dizabilităt sub genericul "Rendezvous cu mama", organizatorul carei a fost o organizație de caritate pentru copiii cu sindrom Daun "Copiii Soarelui". La festival au participat peste 70 de participanți din diferite orașe din Ucraina, Moldova și Belarus, care au prezentat capacitațile creativității lor. Copiii și adulții cu dizabilități au cântat, dansat și au demonstrat aptitudinile teatrale.

Casa Republicană de Cultură a Surzilor din Moldova a prezentat un spectacol al artiștilor amatori, cu evaluarea a 3 persoaane:
1 Cântecul în limbajul semnelor "Stop the people" interpretat de Nicolaev Nicolai cu Britcari Cristina;
2. Cântecul în limbajul semnelor "Am dansat" – Comendant Inessa;
3. Dansul "Est" - Britcari Cristina;
4.Pantomima “Amăgire" - Britcari Cristina;
Echipa a fost condusa de directorul CRCSM d-na Larisa Mujanovscaia si au fost insoțiți de fanii Valentina Ungureanu și Olga Corjan.

Echipa de artiști a participat la conferința de presă al festivalului. Toți participanții au primit cadouri, dulciuri și flori de la organizatori . Participanții au locuit în hotelul "Arcadia". În ziua fibera au vizitat Teatrul de Opera din Odessa și Studio de film din Odesa.
Echipa de artist amatori au rămas cu fascinate, și își exprima o recunoștința profundă fata de organizatori.
[:]

Distribuie: