Preloader Image
19 nov. 2019 Ziua Internațională a Surzilor 2019[:] Image
„Ziua Internațională a surzilor” tradițional, este sărbătorită în ultima duminică a lunii septembrie. Prin urmare, pe 28 septembrie 2019 sala solemnă a ASRM a fost neâncăpătoare. În sală erau prezenți circă 300 de spectatori. Gala-Concert "NOI SUNTEM" a fost organizat de către Asociația Surzilor din Republica Moldova (ASRM) împreună cu Casa Republicană de Cultură a Surzilor din Moldova (CRCSM).

La acest spectacol, împreună cu artiștii amatori ai CRCSM au participat interpreți autohtoni cu nume sonore. Lenuța Gheorghița a dat start concertului cu piesa "Hora moldovenilor", interpretarea în limbajul mimico-gestural a fost efectuată de Inessa Comendant.


[embed]https://youtu.be/k-PP0Gl-vnk[/embed]

[embed]https://www.facebook.com/vorbebune/videos/393481924869735/[/embed]


La închiderea concertului pe scena a urcat Adrian Ursu cu piesa "Vino, cei mai buni prieteni să fim" cu interpretarea în limbajul mimico-gestual de către Ștefan Chitoroga. Membri ai ASRM și invitații au fost încântați de prestația artiștilor renumiți și le-au întâmpinat cu dragoste, ovație și cu mare bucurie.


[embed]https://youtu.be/6sa7E2a5ZVg[/embed]


Evenimente de acest gen contribuie ca membrii noștri să se simtă integrați în societatea, devenind cetățeni împliniți, deoare ce adesea, ei urmăresc artiști celebri doar la televizor sau la festivitățile orașului.

Totodată la eveniment au fos prezenți și oaspeți destinși. Domnul Vasile Cușca, Șeful de Direcţia politici de protecţie a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a citit o scrisoare de felicitare din numele Ministrului Ala Nemerenco. ASRM și MSMPS au semnat un memorandum de cooperare, prin urmare, reprezentanții Ministerului sunt oaspeți frecventi la toate evenimentele noastre importante.



De asemenea, am fost felicitați de domnul Victor Koroli, director executiv ai Alianței „Infonet”, cu care ultimii ani ASRM lucrează în parteneriat asupra implementării proiectelor pentru incluziunea socială persoanelor cu deficiențe de auz.

ASRM își exprimă recunoștința tuturor celor care au luat parte din GALA-CONCERT și le-au oferit membrilor noștri o petrecere frumoasă.

[embed]https://youtu.be/ODu5BjKaTNk[/embed]


  • Cu sărbătoare prieteni!


  • [:]

    Distribuie: