Preloader Image
25 nov. 2019 Centerarului Asociației Naționale a Surzilor din România [:] Image

Asociația Națională a Surzilor din România la data de 9 noiembrie 2019 a sărbătorit 100 ani de la fondare.Istoria asocierii persoanelor cu deficiențe de auz din România începe cu prima grupă înregistrată pe 9 noiembrie 1919, care s-a numit „Societatea Amicală a Surdo-Muților din România”, sub patronajul Reginei Maria. Primul președinte al Asociației a fost Alexandru Clarnet.
La sărbătorirea Centerarului Asociației Naționale a Surzilor din România au fost și angajații Asociației Surzilor din RM, Prim vicepreședintele ASRM d-na Natalia Babici și managerul oficiului ASRM d-l Evgheni Munteanov.
În programul festiv ANSR a fost Marșul Tăcerii, punctul întâlnirii la Universitatea București. Apoi a avut loc Spectacolul Aniversar, care s-a desfășurat la Universitatea „Titu Maiorescu” în Sala de Festivități.
Seara la data de 8 noiembrie 2019, 350 de persoane din cadrul Felialelor Teritoriale ANSR au fost invitați la masa festivă în restaurantul „Est”, șoseaua Morarilor,1, București.
Sărbătoarea Aniversării a luat sfârșit la ora 3:00 noaptea cu felierea tortei jubiliare - 100 ani ANSR. În anul 2020 Asociația Surzilor din Republica Moldova de asemenea va aniversa 80 ani de la fondarea ei.
Prim vicepreședinte ASRM - Natalia Babici
Managerul oficiului - Evgheni Munteanov[:]

Distribuie: