Preloader Image
06 dec. 2019 Conferința Asociației Mondială a Surzilor la Georgia[:] Image

În perioada 22 - 26 noiembrie 2019, în Georgia la Tbilisi, a avut loc prima întâlnire organizatorică a membrilor Consiliului Federației Mondiale a Surzilor (FMS), după congresul de la Paris, la care a participat directorul Secretariatului regional pentru Europa de Est și Asia Centrală, președintele ASRM, domnul Ruslan Lopatiuc.
Pe lângă problemele actuale, Biroul FMS, împreună cu Uniunea Surzilor din Georgia, prezidată de Amiran Batatunașvili, a organizat pe 24 noiembrie o conferință cu privire la limbajul semnelor și serviciile de traducere în limbajul semnelor în Georgia.
Problemele discutate în cadrul Conferinței au fost audiate de oficialii guvernamentali. Pe 25 noiembrie, participanții la Conferință au fost invitați la Președinția Georgiei, unde au avut ocazia de a discuta problemele surzilor cu consilierul prezidențial, iar ulterior a fost organizată o întâlnire cu președintele Georgiei, doamna Salome Zurabișvili, care a promis ajutor și sprijin în rezolvarea problemelor presante ale surzilor din Georgia.
[embed]https://youtu.be/CEqBOhhcY4I[/embed][:]

Distribuie: